Glütensiz Yulaf Ezmesini online sanal market mağazamız ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Glutensiz Yulaf Ezmesi Nedir?
Yulaf ezmesi, buğdaygiller familyasına ait bir tahıl olan yulafın kepeksiz ve yenilebilir kısımlarından elde ediliyor. İri taneli olacak şekilde öğütülen yulaf ezmesi, görünümü ve büyüklüğü itibarıyla ilk bakışta kahvaltılık gevreği andırıyor. Diğer tahıl çeşitlerine nazaran çok daha hafif bir tada sahip olan bu besin türü, ana veya yardımcı gıda olarak çeşitli besinlerle tüketilebiliyor.
Glutensiz Yulaf Ezmesi Nasıl Yapılır?
Finlandiya’nın en yüksek kaliteli yulaflarından elde edilen Glutensiz Yulaf Ezmesi, sadece glutensiz mamullerin işlendiği İngro değirmeninde öğütülüyor. Ve buna uygun şekilde taşınıp paketlenek, çapraz bulaşma riskinin tamamıyla önüne geçiliyor.
Glutensiz Yulaf Ezmesi Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Yulaf ezmesi, tahıl grubu içerisinde en yüksek lif ve protein değerine sahip olmasının yanı sıra, faydalı yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir tüketim sağlıyor. Aynı zamanda E ve B vitaminleri ile demir, magnezyum ve çinko minerallerini de bol miktarda içeriyor. Bu sayede vücudun günlük besin ihtiyacının etkili bir şekilde karşılanmasına yardımcı oluyor.
Yulaf ezmesindeki doğal liflerin yüzde 55’i vücutta hızlıca çözünebilirken, yüzde 45’i çözünemiyor. Böylece yulaf ezmesi, diyet ve oruç gibi süreçlerdeki açlık hissini ve kan şekerindeki ani dalgalanmaları uzun süre engelleyebiliyor. Düzenli tüketimde sindirim sisteminin normal işleyişine destek olurken, diğer besleyici kompleks bileşenleriyle ise vücuda sayısız yarar sağlıyor.
Hafif tadı ile hem tatlı hem de tuzlu tariflere lezzetli bir şekilde uyum sağlayabiliyor.
Açlık ve güçsüzlük hissetmeden ekmek tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor.
Glütensiz formülü ile alerji ve hassasiyete neden olmadan karbonhidrat tüketilebilmesini sağlıyor.
Yüksek protein içeriği ile et ürünlerinden alınacak besin değerlerinin karşılanmasına katkı sağlıyor.
Glütensiz Yulaf Ezmesi Kimler Kullanabilir?
Doğal içerikli beslenmek isteyenler
Vegan beslenmeyi tercih edenler
Çölyak hastaları
Glütensiz Yulaf Ezmesi Kullanım Alanları:
Süt ve yoğurt gibi gıdalara doğrudan çiğ olarak ekleyerek kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.
Omletinizin içine ekleyerek doyurucu sıcak kahvaltılar hazırlayabilirsiniz.
Su veya süt ile haşlayarak yulaf lapası (porridge) şeklinde tüketebilirsiniz.
Çeşitli yenilebilir tohumlarla (fındık, fıstık, badem, chia, kinoa) fırınlayarak ve sonrasında kuru meyveler ilave ederek, kahvaltılık granola yapabilirsiniz.
Tatlı atıştırmalık olarak tüketeceğiniz granola barlar hazırlayabilirsiniz.
Değirmen veya mutfak robotunda un haline getirerek buğday unu yerine kullanabilirsiniz.
Şekersiz sütlü tatlılarınıza ekleyerek besleyici lezzetler hazırlayabilirsiniz.
Krep çeşitlerinden ekmeklere ve keklere kadar pek çok hamur işi yapımında tercih edebilirsiniz.
Et ürünü ve sebze kızartmalarınız için çıtır paneler hazırlayabilirsiniz.
Smoothie’lerinize ekleyerek doyurucu içecekler elde edebilirsiniz.
Glütensiz Yulaf Ezmesi Saklama Koşulları:
Yulaf ezmesi, doğal olarak kuru bir formüle sahip olduğu için diğer tahıl çeşitlerinde olduğu gibi uzun süre boyunca taze kalabiliyor. Fakat standart yapısını ve besin değerini koruyabilmek adına, ürünü yüksek sıcaklık ve nemden uzak tutmak gerekiyor.
Glütensiz Yulaf Ezmesi Tarifi
Malzemeleri
2 su bardağı glütensiz yulaf ezmesi
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı krema
ÜZERİ İÇİN
10 adet ceviz, iri doğranmış
Yarım su bardağı bitter çikolata, küp kesilmiş
2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Yarım adet muz, dilimlenmiş
Glütensiz Yulaf Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Yulaf ve sütü küçük sosluğa alın.
Sütü çekene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Sütü çekince küçük bir kaba alıp, bal ve krema ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında beklemeye alın.
Kaselere servis edin.
Üzerine muz ilave edin ve çikolatayı ekleyin.
Hindistan cevizi serpip servis edin.
İNGRO
Doğallığı Yaşa
Keyifli alışverişler dileriz