Glutensiz Kakao (Koyu -Dark- Alkalize 500 g

%7
140,89 TL
130,37 TL
Kategori
Stok Kodu
UNT-1007-05_bede44
Garanti Süresi
24 Ay
gram

 KAKAO TARİHİ NEDİR NEREDEN GELİYOR?

Kakaonun Latince’deki adı "Theobroma Cacao". Yani "Tanrıların gıdası". Yıllarca birçok hastalığın tedavisinde kullanılmış ve bu adı almış. Kaynaklar kakaonun çıkış yerini Honduras, Ula Vadisi olarak gösteriyor. Tarihçiler bu minik köyün çikolatanın gerçek beşiği olabileceğine inanıyorlar.

Mayalar, kakaoyu tarımda ilk kez kullanan topluluk olarak biliniyor. Ayrıca dinlerinin temeline kakao ağacının üzerine oturtmuşlar. Mayalarda, kakao ağacı güneşli zamanların gelişinden önce rüzgarın dört yönünü belirlemek amacıyla Karanlık Çağ günlerinde ekilen kutsal ağacı temsil ediyor.

 

KAKAO NEDİR?

Kakao, 4-8 metre boyunda ebegümecigiller familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü. Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir.

 

KAKAO NEREDE YETİŞİR?


Kakao meyvesi nerede yetişir? Lezzetli çikolataların mimarı kakao ağacı, dünyanın Güney Amerika ve Afrika kıtalarında yetişiyor. Çikolatanın temel bileşeni olan kakao ise "Theobroma Cacao" Latince ada sahip. Bu ağacın boyları genellikle 4 metre ile 15 metre arasında değişiyor.


KAKAO BESİN DEĞERLERİ NEDİR?


100 g için;

Enerji: 231 kcal

Yağ: 12 g

Doymuş yağ :6.2 g

Karbonhidrat: 9,6 g

Şekerler: 0,6 g

Protein: 21g

Tuz: 0.12 g


RAF ÖMRÜ NE KADAR ?

Raf ömrü 1 yıldır.

NASIL AMBALAJLARDA BULUNUR?


1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır.

5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır.

5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır.


SEVKİYAT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?


Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapıyoruz.


TARİF:


Malzemeler

* Glutensiz Çikolatalı Toplar

Dolgu:

1 çay bardağı

çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay bardağı

su

80 g

bitter çikolata

1 yemek kaşığı

kırılmış Antep fıstığı

Kaplama:


2-3 yemek kaşığı glutensiz kakao

 

Ön hazırlık

Kuru üzümleri bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı suyu dökün ve 20-25 dakika bekletin. Suyunu süzün ve havlu peçete ile kurulayın.

 

Hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. İçerisine üzüm ve Antep fıstıklarını ilave edin karıştırın. İki kaşık yardımı ile cevizden biraz daha küçük 10 adet top yapın, aralıklı sıralayın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Servisten hemen önce kakaoya bulayın.

 

AFİYET OLSUN.


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Glutensiz Kakao (Koyu -Dark- Alkalize 500 g Glutensiz Kakao (Koyu -Dark- Alkalize 500 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1007-05_bede44 Glutensiz Kakao (Koyu -Dark- Alkalize 500 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.