Demir döküm tava yerine yağlanmış borcam, minik toprak güveçler kullanarak da omletinizi hazırlayabilirsiniz.
Peynir kökenleri insanlık kadar eskiye dayanan bir yiyecektir. Ne kadar eskiye dayandığına dair kesin bilgi olmasa da, olası çıkış noktaları Orta Asya, Orta Doğu ya da Avrupa olarak tahmin edilmektedir. Yaygınlaşmasının Roma İmparatorluğu zamanlarında olduğu düşünülür.
İlk üretimi için önerilen tarih M.Ö. 8. binyıl (koyunun evcilleşitirildiği tarih) ile 9. binyıla kadar değişir. İlk peynirin Orta Doğu insanları ve Orta Asya göçebe Türkleri tarafından yapıldığı düşünülmektedir. O zamanlar yiyecekleri saklayıcı özelliği nedeniyle hayvanın derisi ya da iç organları kullanılmaktaydı.
TULUM PEYNİRİ EN ÇOK NERELERDE ÜRETİLİR?
Eşsiz bir aromaya sahip olan tulum peyniri, Konya, Bingöl, Erzincan, Elâzığ, Tunceli ve Erzurum gibi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde üretilir
RAF ÖMRÜ NE KADAR ?
- Enerji: 251 kcal
- Yağ: 14.71 g
- karbonhidrat: 2.84 g
- protein: 26 g
- sodyum: 1266 mg
- kolestrol: 45 mg
- potasyum: 117 mg
- 8 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım adet sarı biber
- 8-9 adet cherry domates
- 1 adet küçük boy soğan
- 100 g tulum peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 çay kaşığı kekik
Fırında Tulum Peynirli Omlet Tarifinin Pişirme Önerisi
Fırında Tulum Peynirli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Bir kabın içerisine tüm yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın.
-
Ardından içine süt ve zeytinyağını ilave edin ve çok iyi bir biçimde çırpın.
-
Tüm baharatları ve tuzu ilave edin ve biraz daha çırpın.
-
Biberlerin sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın. İnce bir biçimde doğrayın.
-
Soğanın kabuklarını soyun ve ince bir biçimde doğrayın. Cherry domatesleri yıkayın ve yeşil kısımlarını çıkarın. Ortadan ikiye bölün.
-
Soğanın tamamını, biber ve domatesin bir kısmını ve tulum peynirini yumurtalı karışımın içerisine ilave edin.
-
Demir döküm bir tavayı tereyağıyı ile hafifçe yağlayın. İçerisine yumurtalı sebzeli karışımı dökün. Ayırdığınız domates ve biberleri üzerine serpin.
-
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp süsleyin ve sıcak sıcak servis edin.
Fırında Tulum Peynirli Omlet Tarifinin Servis Önerisi
Üzerini doğranmış yeşilliklerle süsleyip, biraz daha karabiber serperek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)