YENİ
Glutensiz Amaranth Unu 250 g

Glutensiz Amaranth Unu 250 g

%34
150,00 TL
99,00 TL
Kategori
Stok Kodu
UNT-1007-16-10-G1
Garanti Süresi
24 Ay
gram

AMARANTH (HOROZİBİĞİ) UNU

Amaranth bitkisinin tohumlarının ince bir toz halinde öğütülmesiyle elde edilen bir un çeşididir. Bu un tahıllarda, makarnalarda, kreplerde, ekmeklerde ve diğer unlu mamullerde kullanılabilir, ve diğer çeşit unlarla karıştırılabilir. Buğday unu göre amarant unu besin değeri oldukça zengindir. Bu yüzden beyaz un yerine glütensiz daha faydalı olan amarant unu tüketilmesi önerilmektedir.

Peki Amarant bitkisi nasıl bir bitkidir , özellikleri nelerdir isterseniz birde buna bakalım.

Amarant , Horozibiği (Amaranthaceae) familyasından yaklaşık 50 çeşidi olan bir süs bitkisidir. Tohum (tane) görüntüsü kinoa ya benzer. Bir diğer adı Horozibiği ‘dir. Pembe, sarı, beyaz, kırmızı vb. farklı farklı renkleri ile bilinir. Süs bitkisi bir çok çeşidi ot olarak bilinsede yaprakları sebze gibi yenilebilir. Bitkinin kırmızı ve pembe renkli olanları renk vermesi için kullanılır. Bu süper bitkinin tohumları ise tahıl sayılıyor ve ciddi bir protein kaynağıdır.

 

Tarihi

14.yüzyılda Aztekler tarafından şifa kaynağı olarak kullanılmıştır. Döneminde bir şifa kaynağı olarak tanınıp civar ülkelere de yayılmış ve kullanılmıştır.(Aztekler, Mezoamerika'da bugünkü orta Meksika bölgesinde 14. ve 16. yüzyıllar arasında yaşamış bir Orta Amerika halkıdır)

ABD’de üretilen ve ağırlıklı olarak kahvaltılık gevrek, kraker, kurabiye, ekmek ve diğer unlu mamuller için kullanılmaktadır.

Protein bakımından çok zengindir ve bu özelliğinden dolayı bayağı doyurucudur. Kilo vermek isteyenler için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

Amaranth, diğer tahıllara eklendiğinde, onların eksik proteinlerini tamamlayıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca, Amaranth, tahıllar arasında en yüksek lif içeriğine sahiptir. Bütün tahıllar içerisinde sadece kinoa bitkisinin demir değeri Amaranth'ın değerinden fazladır. İyi bir kalsiyum, magnezyum ve folate kaynağıdır.

Amaranth bitkisi nerelerde kullanılır?

Amaranth bitkisinin tohumları tüketilmektedir. Nefis pilavlar, salatalar yapılabilir. Amaranth unu tohumların öğütülmesi ile elde edilen bir undur. Hamur işlerinde kullanılmaktadır. Ekmek hamuru yapmak için eşit ölçüde buğday unuyla karıştırılır. ABD’den sonra ülkemizde de popülerleşen amaranth, özellikle sağlıklı gıda ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Özellikle glütene karşı alerjisi olanlar için inanılmaz bir besindir. Tohumu doğrudan bazı ürünlere eklendiği gibi, unu ekmeklere, eriştelere, kreplere, bisküvilere ve diğer unlu mamullere katılabilmektedir. Tohumu , unu ve yaprakları çeşitli şekillerde değerlendirilmektedir. Yaprakları taze olarak salata, haşlama, buğulama, kaynatma, kızartma veya yemeklere tat verme gibi farklı şekillerde kullanılmaktadır.

 

Faydaları nelerdir ?

·Protein değeri oldukça yüksektir. Özellikle hayvansal gıdalar almadan beslenmek isteyen kişiler için inanılmaz bir besin kaynağıdır. Bitkisel protein bakımından oldukça zengindir.

·İçerisinde kalsiyum , potasyum ve bolca lif barındırır. İçerdiği bolca lifler sayesinde sindirim sisteminin çalışmasına büyük katkı sağlar.

·Glütensiz bir besin. Glütene duyarlı , glütensiz beslenme düzenine giren kişiler için vazgeçilmez bir ürün.

·Tok tutma özelliği bulunduğu için kilo kontrolü yapmak isteyenlere yardımcı olmaktadır.

 

Raf ömrü ne kadardır ?

Raf ömrü 1 yıldır.

 

Nasıl ambalajlarda bulunur?

1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır.
5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır.
5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır.

 

Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir.

 

Besin özellikleri nelerdir?

Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için

Enerji

365

kcal

Yağ

5,5

g

- Doymuş Yağ

2,2

g

Karbonhidrat

59

g

- Şekerler

3,5

g

Protein

16,1

g

Tuz

0,1

g

Lif

8

g

 

 

AMARANT UNUNDAN KREP

Malzemeler:

·50 gr İngro amarant unu

·100 ml süt

·1 yumurta

·Tuz

Yapılışı:
Yumurta ve sür bir kapta iyice çırpılır. Un eklenir hamur iyice kıvamını alıncaya kadar karıştırılır.Tuz eklenir, ısınmış yağlı tavaya hamuru dökülür.

Afiyet olsun

Keyifli alışverişler dileriz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Glutensiz Amaranth Unu 250 g Glutensiz Amaranth Unu 250 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1007-16-10-G1 Glutensiz Amaranth Unu 250 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.