Glutensiz Kırmızı Kinoa
Glutensiz Kırmızı Kinoa ‘yı online sanal market mağazamız ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Glutensiz Kırmızı Kinoa Nedir?
Kinoa, Chenopodioideae alt familyasından olan, mercimek benzeri görüntüye sahip bir bitkidir. Tahıllara benzer yönleri olsa da Buğdaygillerden değildir, ıspanak ve pancar gibi bitkilere daha benzerdir.
Kinoanın anavatanı Güney Amerikadır. Peru,Bolivya, Şili ‘de 5000 yıldır yetiştirilmektedir.
Türkiyede de ekimi ve hasadı gerçekleştirilen kinoa ülkemizde; Ağrı Dağı’nın eteklerinde, Iğdır‘da ve Bingöl’de yetiştirilebilmektedir.
Glutensiz Kırmızı Kinoa Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Yapısında glüten olmadığından glütene duyarlı kişiler için değerli ve önemli bir besin kaynağıdır.
Eklendiği gıdaların protein değerini attıran, zengin içeriği sayesinde girdiği her yemeği güzelleştiren kinoa sofralarınızın vazgeçilmezi olmayı başarır.
Demir minerali bakımından da zengin olan kinoa, demir eksikliği anemisi için uygulanan beslenme programlarında da yer alabilir.
Yüksek oranda protein içeren kinoa; vitamin(A,B,C,D ve K), mineral, demir, çinko, kalsiyum, fosfor açısından da zengin bir üründür. Vücudumuzun ihtiyacı olan ve dışarıdan gıda takviyesi ile alınan 9 aminoasidin tümünü içerir. Bu çok zengin içeriğine karşın kinoa da hiç kolesterol bulunmamaktadır. Bu zengin içeriğinde ribofilavin (B2) de bulunduran kinoanın kas ve beyin hücrelerinde enerji metabolizmasına katkıları yadsınamayacak derecededir. Vücudumuzun enerji üretimini desteklemektedir.
Glutensiz Kırmızı Kinoa’yı Kimler Kullanabilir?
Glütensiz beslenmeyi tercih edenler
Çölyak hastaları
Veganlar
Diyet yapanlar
Glutensiz Kırmızı Kinoa Kullanım Alanları:
Bulguru ve pirinci kullanarak hazırladığınız tüm yemeklerde kinoayı da kullanıp daha lezzetli, aromalı yemekler elde edebilirsiniz.
Pilavlarınıza, çorbalarınıza, haşladıktan sonra salatalarınıza, et, tavuk gibi yemeklerinize de koyabilirsiniz.
Kinoanın kullanım alanları bu kadarla sınırlı değil elbette. Kinoa Unu’nu pasta, kek, kurabiye ve hamur işlerinde de kullanabilirsiniz. Kinoa unu makarna, krep, ekmek, bisküvi, kek ve kraker yapımında kullanılabilmektedir. Damak tadına çok uygun olan, zengin besin değerine sahip kinoa sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözde ürünlerindendir.
Glutensiz Kırmızı Kinoa Saklama Koşulları:
Cam veya plastik kapta kapalı, kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır.
DOMATESLİ KİNOA ÇORBASI
Malzemeler:
·Bir su bardağı kinoa
·Bir su bardağı su
·Bir adet kuru soğan
·İki diş sarımsak
·Üç yemek kaşığı zeytinyağı
·Yarım kilo domates
·Bir tatlı kaşığı tuz
·İsteğe göre bir çay kaşığı karabiber
·İsteğe göre bir çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
· Kinoa yıkanır ve süzülür.
· Bir tencerede su ilave ederek kaynatılır ve kinoalar haşlanır.
· Kuru soğanı küçük küçük doğranır.
· Doğranan soğanlar zeytinyağı ile kavrulur.
· Sarımsaklar küçük küçük doğranır ve soğanın üzerine ilave edilir.
· Domatesler ince doğranır soğan ve sarımsakların üzerine eklenir , 5-6 dakika daha pişirilir.
· El blenderı ile karışımı püre haline getirilir.
· Üzerine 1,5 su bardağı suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır.
· Kaynadıktan sonra tuzu , baharatları eklenir ve karıştırılır.
· En sonunda haşlanmış kinoa çorba üzerine eklenir , 2-3 dakika daha pişirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun