Glütensiz Karabuğday Bulguru
Glütensiz Karabuğday Bulguru’ nu online sanal market mağazamız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Glütensiz Karabuğday Bulguru Nedir?
İngro’da en çok beğendiğiniz ve talep ettiğiniz ürünlerden olan Glütensiz Çiğ Karabuğdayın kavrulup öğütülmesi ile elde edilen bir üründür. Kavurma işleminden dolayı ürünün kendine has bir kokusu vardır.
Glütensiz Karabuğday Bulguru Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Karabuğday (Greçka) bileşiminde yüksek düzeyde protein, diyet lif, vitamin, temel çoklu doymamış yağ asitleri, rutin ve quercetin gibi antioksidanları içerir. Besin kalitesinin yüksek olması nedeniyle önemli bir gıda ham bileşeni olan karabuğday, fonksiyonel gıda endüstrisi için çok önemli bir potansiyele sahiptir.
Diğer bitkisel ürünlere göre protein değeri oldukça yüksektir. Bol lifli, glütensiz ve yağsız bir bitkidir. Protein ve lif bakımından zengin olan greçka aynı zamanda B vitamini, magnezyum, kalsiyum bakımından da zengindir.
Glütensiz Karabuğday Bulgurunu Kimler Kullanabilir?
Çölyak hastaları
Veganlar
Glütensiz beslenenler
Sağlıklı beslenmek isteyen herkes
Glütensiz Karabuğday Bulguru Kullanım Alanları:
Pilav
Kısır
Köfte
Glutensiz Karabuğday Bulguru Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
Keyifli alışverişler dileriz