Siyah Hardal Tozunu online sanal market mağazanız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Siyah Hardal Tozu Nedir?
Hardal; turpgiller ailesinden olan ve tohumunun baharat olarak kullanıldığı otsu bir bitkidir. Normalde siyah, kahverengi ve beyaz renklerinde tohumları bulunur.
Siyah Hardal Tozu Nasıl Yapılır?
Hardal bitkisinin tohumlarının öğütülmesiyle elde edilmektedir.
Siyah Hardal Tozu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Siyah Hardal Tozu tohumu B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminini bünyesinde barındırır.
Ayrıca fosfor, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum minerallerini içeriğinde barındırmaktadır. İçeriğinde kükürt bulunduran Siyah Hardal Tozunun sıcak suya eklenmesi önerilmez.
Siyah Hardal Tozunu Kimler Kullanabilir?
Veganlar
Çölyaklar
Ürünün faydalı özelliklerinden yararlanmak isteyenler
Ketojenik diyet yapanlar
Siyah Hardal Tozu Kullanım Alanları:
Siyah Hardal Tozu genellikle yemeklerin içerisinde kullanılmaktadır.
Çorba çeşitlerinde, salatalarda, sandviç hazırlarken veya peynir çeşitleri üzerinde kullanılmaktadır. Et yemeklerinde, hardak ve mayonez yapımında kullanılır. Siyah Hardal Tozu tohumu, hem yenilebilen hem de cilde sürülerek uygulanabilen bir tohumdur.
Siyah Hardal Tozu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
100 gram İçin Besin Değerleri | |
Enerji kcal/kj |
60 |
Yağ (g) |
3,3 |
Karbonhidrat(g) |
5,8 |
Lif (g) |
4 |
Protein (g) |
3,7 |