Dinkel (Spelt) Unu 10000 g

%13
673,00 TL
585,00 TL
Kategori
Stok Kodu
UNT-1002-06-30-G1
Garanti Süresi
24 Ay
gram

DİNKEL( SPELT) UNU NEDİR ?


Dinkel aşırı toprak istekleri olmayan kendini savunan bir gene sahip dayanıklı bir buğday türüdür. Kavuz kısmı kalın ve kış şartlarına dayanıklıdır. Bu kavuz tüketimden önce alınmaktadır. Dinkel buğdayının kepek, ruşeym ve endosperm kısmının tamamı öğütülerek dinkel unu elde edilmektedir.


Normal buğday türlerine göre vitamin ve mineral içeriği 1/4 oranında daha zengindir. Genetiği bozulmamış buğdayın önemi üretimine girdiği besin madde çeşitinin çokluğundandır. Mutfağımızda buğdayın içine girmediği kaç hamur işi kaç makarna kaç ekmek yapabilirsiniz? Hiç... Bu sebeple dinkel buğdayı ile veya dinkel buğdayının tam öğütülmesi ile elde edeceğiniz dinkel unu ile yapacağınız bir çok gıda maddesi, değil zarar vermek, hücrelerimiz, sinir sistemimiz ve bağışıklık sistemimiz için destekleyici olacaktır.


NELERDE KULLANILIR?


Dinkel buğdayını öğüterek ekmek, pasta, kek yapımında kullanabilirsiniz. Kendine has antik aroması ve kıvamı ile sağlıklı bir seçenek.


*İçerisinde katkı maddesi, koruyucu, renklendirici, aroma verici, tarım ilacı bulunmaz.


MENŞEİSİ NERESİ?


Menşei Türkiye.


BESİN DEĞERLERİ NEDİR?


Enerji: 337 kcal 

Karbonhidrat: 70 g

Şeker: 1,7 g

Yağ: 2,4 g

Doymuş Yağ: 0,4 g

Protein: 15 g

Lif:  11 g

Tuz:  0,1 g


NASIL MUHAFAZA EDİLMELİDİR?


Serin ve karanlık bir ortamda ağzı kapaklı bir saklama kabında muhafaza edilmesi önerilir. 

Ürünlerimizin içinde katkı maddesi koruyucu bulunmadığı için ve depolama koşullarınızdan dolayı böceklenme, güvelenme gibi sorunlar olabilmektedir. 


RAF ÖMRÜ NE KADAR ?


Raf ömrü 1 yıldır. 


NASIL AMBALAJLARDA BULUNUR?


1000 grama kadar kraft doypack kilitli torbalarda 

5-10-25 kg olanlar ise lamineli çuvallarda bulunmaktadır.


SEVKİYAT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?


Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır.



TARİF 

DİNKEL BUĞDAY UNU İLE EKMEK YAPIMI 


MALZEMELER


360gr Dinkel (Kızıl Buğday) Unu

240gr ekmeklik un

385ml ılık su veya peyniraltı suyu

3 büyük ölçek zeytinyağı

3 küçük ölçek şeker

2 küçük ölçek kaya tuzu

1.5 küçük ölçek kuru maya


YAPILIŞI


Bu tarifimiz 1000gr yani 1kg ekmek yapmak içindir. Ekmek yapma makinesinde kızıl buğdaylı ekmek yapmak için ilk önce yukarıda malzeme listesinde bulunan malzemeleri hazırlıyoruz. Daha sonra malzemelerimizi ekmek yapma makinemizin haznesine koyuyoruz. Malzemeleri koyarken önce sıvı malzemeleri sonra katı malzemeleri koyuyoruz. Bu nedenle ilk önce hazırlamış olduğumuz 380ml peynir altı suyu yoksa normal ılık çeşme suyunu ekmek yapma haznemize koyuyoruz, sonra 2 küçük ölçek ( 2 çay kaşığı) kaya tuzu, 3 küçük ölçek ( 2 çay kaşığı) şeker, 3 büyük ölçek (yemek kaşığı) zeytinyağını ekliyoruz. Daha sonra elediğimiz 360gr dinkel yani kızıl buğday unumuz ile 240 gr ekmeklik unumuzu karıştırıp haznemize ekliyoruz. En son 1.5 küçük ölçek (çay kaşığı) kuru mayamızı ekliyoruz.

mayalandıktan sonra 200 derece fırında 40 dakikada pişiyor. 


AFİYET OLSUN.

Keyifli alışverişler dileriz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Dinkel (Spelt) Unu 10000 g Dinkel (Spelt) Unu 10000 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1002-06-30-G1 Dinkel (Spelt) Unu 10000 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.