Kavılca Unu 10000 g

%13
673,00 TL
585,00 TL
Kategori
Stok Kodu
UNT-1002-05-30-G1
Garanti Süresi
24 Ay
gram

KAVILCA UNU NEDİR?


Kavılca buğdayının ruşeym ve kepeği ile beraber bir bütün olarak öğütülmesinden elde edilen un. Ülkemizde yetiştiriciliği devam eden genetiği korunmuş son iki buğday türünden biridir.


Kavılca ununun elde edildiği buğday Kars ilimizde yetişir. Soğuk iklime uyumlu olup bu sebeple kabuk kısmı daha kalındır. Bu durum endosperminin ufak kalmasına ve gluten içeriğinin alışılmış buğday türlerine göre çok düşük olmasına sebep olmuştur. Glisemik indeksinin düşük olması sağlıklı olmasını beraberinde getirir.


Kavılca unu içeriğinde yer aşan vitamin ve mineral kombinasyonu olarak normal unlardan 1,5 kat daha zengindir. Kavılca unu tek başına ekmek yapılabilse de bu ekmek beyaz ekmek yumuşaklığında olmaz. Tam tahıl unlu ekmeklere benzer.


Kalp sağlığını korumada ve mide & bağırsak çalışmasına olumlu katkı verebilecek yapıda lezzetli ve kendine has aroması ile alışıldığında vazgeçilemez bir alternatif oluşturuyor.


Ekmek yapımında, hamur işlerinde kullanabileceğiniz Kavılca Unu, bozulmamış olan genetiği ile sağlığınız için mükemmel etkileri olabilecek temel gıda maddesidir. 


KULLANIM ALANLARINDAN BAZILARI NELERDİR?


Ekmek, kek, pasta gibi beyaz un yerine kullanabildiğiniz ürünlerinizlerde kullanabilirsiniz.


MENŞEİSİ NERESİDİR?


Menşei Türkiye’dir.


BESİN DEĞERLERİ NEDİR?

100 g için; 

Kalori: 350 – 479 kcal

• Karbonhidrat: 69 gr

• Fiber: 25,6 gr

• Protein: 17 gr

• Lipid: 1,8 gr

• Kalsiyum: 40 mg

• Potasyum: 574 mg

• Demir: 3,5 mg


RAF ÖMRÜ NE KADARDIR?


Raf ömrü 1 yıldır.


NASIL MUHAFAZA EDİLİR?


Serin ve karanlık bir ortamda hava almayacak ağzı kapaklı bir saklama kabında muhafaza edilmesi önerilir. 


NASIL AMBALAJLARDA BULUNUR?


1000 grama kadar kraft doypack kilitli torbalarda 

5-10-25 kg olanlar ise lamineli dikili çuvallarda bulunur.


SEVKİYAT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?


Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır.


TARİF


KAVILCA UNLU EKMEK


1 Adet


Fırın Isısı: 240 Derece


600 gram kavılca unu


450 ml. su


250 ml. likit miya (Biga Başlangıç hamuru karışımı)


1 tatlı kaşığı tuz


1 kahve fincanı su


Biga İçin:


300 ml. su


150 gram kavılca unu


2 gram kuru aktif maya


Başlangıç Hamuru İçin:


70 ml su


70 gram un


14 gram kuru aktif maya


Döküm tencere

Hazırlanışı


Biga malzemesini karıştırıp üzerini bir bezle örterek, ılık bir yerde 12 saat dinlendirin.


Başlangıç hamurunu hazırlayın ve ılık bir yerde 4 saat dinlendirin. Sürenin sonunda baloncuklar yükselmişse biga ile karıştırın.


Hamur malzemesini tuz ve bir kahve fincanı su hariç yoğurun. İçine likit mayanın 250 ml sini ekleyip, 5 dakika daha yoğurun ve üzerini kapatıp üç katı olana kadar ılık bir yerde yaklaşık 2 saat bekletin.


 


Tuzu suyla karıştırın ve mayalanan hamura döküp, hamuru dört kez katlayın (bunu yaparken elleriniz ıslak olmalı). Bu işlemi bir –iki saat arayla dört kez tekrarlayın.


Katlama işlemi bitince hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. Elinizle düzeltip bir ucundan içeriye doğru rulo yaparak sarın ve hamurun katlama yeri altta kalacak şekilde toplayın. Mayalama kabına hamuru ters çevirerek koyun. Üzerini örtün ve en az 2 saat mayalandırın.


Demir tencereyi fırında ısıtıp dikkatle fırından alın. Mayalanan hamuru ters çevirerek tencereye aktarın. Hamurun üzerine bir kesik atın ve kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Fırın ısısını 200 dereceye düşürün, kapağını alın ve 30 dakika daha pişirip fırından alın. 5 dakika sonra tencereden çıkarıp, tel ızgarada soğutun.


Biga: İtalyanların kullandığı bir tekniktir. Un ve su eşit miktarda karıştırılır ve 20 saat oda sıcaklığında bekletilir. İçinde tuz olmaması önemlidir. Böylece hamur mayayla buluştuğunda güçlü bir tepki verir ve lezzeti artar.


Afiyet olsun.

 
Keyifli alışverişler dileriz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Kavılca Unu 10000 g Kavılca Unu 10000 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1002-05-30-G1 Kavılca Unu 10000 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.