Glutensiz Börülce Unu 10000 g

%13
1.216,60 TL
1.057,10 TL
Stok Kodu
UNT-1001-46-30-G1
Garanti Süresi
24 Ay
gram

BÖRÜLCE UNU

Kuru börülce tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşididir. Börülce unu tahıl temelli yemeklerde A vitamini ve çinko aktivitesini artırmaktadır. Unlu mamullerde börülce unu eklenmesi demir, bakır, fosfor, magnezyum, manganez, çinko gibi mineraller artırılabilmektedir. Ekmeklik una börülce unu eklenmesiyle elde edilen ekmekler diğer unlardan yapılan ekmeklere göre daha düşük kalori değerine sahip olmaktadır. Geleneksel nişasta kaynaklarıyla (manyok, patates, mısır, pirinç) kıyaslandığında, börülceden elde edilen nişastanın, fırıncılık ürünlerinin teknolojik kalitesini de yükselttiği görülmektedir. Börülcede bulunan nişasta sayesinde hamur daha düşük bir özgül ağırlığa sahip olduğu için ürünün hacmini artırmakta, rengini açmakta ve depolama süresince nemin azalmasını engellemektedir. Ayrıca, börülce gluten içermediğinden glütene duyarlı kişiler için üretilen glutensiz fırıncılık ürünlerinin zenginleştirilmesinde de rahatlıkla kullanılabilmektedir

BÖRÜLCE

Baklagiller ailesinden (familyasından) gelen börülce fasulyeye benzer bir sebzedir. Taze ve kuru olarak tüketilmektedir. Ülkemizde yetişen bilinen üç çeşidi vardır ; Akkız, Karnıkara, Sarıgöbek. En verimli çeşidi Akkızdır. Diğer adları Ülübü, Böğrülce, Siyah göz, Cowpea, Lavlaz, Vignasinensiş, Vigna Unguiculata ,Akkız, Karnıkara, Sarıgöbek ‘tir.

 

Anavatanı neresidir ?

Anavatanı Güney Asya, Hindistan ve Afrikadır. Ülkemizde en çok Ege bölgemizde yetişmektedir. Isparta, Manisa, Muğla, Denizli, İzmir, Antalya ve Hatay’da yoğun olarak ekilip dikilmektedir.

Sıcak iklim sebzesi olan börülce eski yunan ve romalıların sofrasından eksik etmediği biz sebze çeşididir.

Kıraç topraklarda yetiştirilen kendinden sonraki bitkiye de çok iyi bir ön bitkidir.

 

Hangi çeşit yiyecekler yapılabilir ?

Börülce yemeği , salatası ve turşusu yapılarak kullanılmaktadır. Afrika ülkelerinde taze yaprakları ve sürgünleri sebze olarakta değerlendirilmektedir. Ayrıca yine bu bölgelerde kahve , çorbalarda ve un sanayinde kullanılmaktadır.

 

Özellikleri nelerdir ?

Protein , minarel ve vitamin deposu olan börülcenin yağ miktarı oldukça düşüktür . Taşıdığı bakteriler sayesinde havadaki azotu tutar.

Sebze olarakta tüketilen börülce düşük yağ oranına karşın lif , vitamin ve mineral kaynağıdır. Lif oranı yüksek olduğu için uzun süre tokluk hissi verir. Sindirimi yavaşlatır. Bu nedenledirki aşırı yeme isteğini önleyici biz özelliğe sahiptir.

Çinko , B9 ve magnezyum bakımından çok zengindir. Bir bardak börülceyle günlük alınması gereken B9 vitaminin yarısı karşılanır. Sindirim sistemine çok faydası olan börülce görme ve duyu organlarının çalışmasına oldukça yararlıdır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Demir bakımından da zengindir ve kansızlığa iyi gelmektedir.

 

Börülcenin Faydaları nelerdir ?

· Uzun süre tokluk hissi verir , kilo kontrolüne yardımcı olur

· Bağışıklık sistemini güçlendirir

· Kabızlığa iyi gelir

 

Raf ömrü ne kadardır ?

Raf ömrü 2 yıldır.

 

Nasıl ambalajlarda bulunur?

1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 
5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 
5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır.

 

Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir?

Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir.

 

Besin özellikleri nelerdir?

Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için

Enerji

312

kcal

Yağ

1

g

- Doymuş Yağ

0,1

g

Karbonhidrat

43,6

g

- Şekerler

2,2

g

Protein

22,7

g

Tuz

0

g

Lif

18,7

g

 

 

BÖRÜLCE UNU İLE GLÜTENSİZ BÖREK

Malzemeler:

· Bir adet haşlanmış patates

· 150 gram İngro Börülce Unu

· Üç adet yumurta

· Tuz ve karabiber

· Bir kaşık yoğurt

 

İç harcı için

· Yarım bağ maydanoz

· Yarım kg lor peynir

· Üç yemek kaşığı yoğurt

· Tuz ve karabiber

 

Yapılışı:

 

İç harcı için, maydanozlar ince ince doğranır, üzerine lor peyniri, yoğurt, toz biber , pul biber eklenir ve iyice karıştırılır.

Bir kap içerisine haşlanmış patates ve börülce unu karıştırılır. Üzerine yumurtalar kırılır, tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Sonra bir kaşık yoğurt eklenir ve belli bir kıvama kadar tekrar karıştırılır.

 

Hamurun yarısı tepsinin tabanına yayılır , üzerine iç harcı eklenir ve yayılır, üzeri hamurun kalan kısmı ile kapatılır. Çırpılan yumurta üzerine sürülür. İstenen ebatta dilimlenir , üzerine çörek otu serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.

Afiyet olsun

Keyifli alışverişler dileriz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Glutensiz Börülce Unu 10000 g Glutensiz Börülce Unu 10000 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1001-46-30-G1 Glutensiz Börülce Unu 10000 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.