Kırmızı mercimeğin ince olarak öğütülmesiyle elde edilen lezzetli ve sağlıklı bir besin türüdür.
Kırmızı Mercimek Unu Nasıl Yapılır?
Glütensiz ürünleri işlediğimiz İngro değirmeninde öğütülür. Ürünümüz bıçak değirmende hijyenik olarak üretilmektedir. Ürün çiğdir, ısıl işlem veya pişirme yapılmamıştır.
Kırmızı Mercimek Unu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Harika bir protein kaynağıdır
8 adet esansiyel aminoasitlerin hepsini içerir
Yüksek derecede lifli, sindirim dostudur
B vitaminlerinden zengin olup sinir sistemine destek verir
Magnezyum, Çinko, Demir ve Folik Asit gibi minerallerden zengindir
Düşük glisemik indekse sahiptir
Yüksek derecede antioksidan etkisi vardır, ORAC derecesinde 7282 μmol TE derecesinde olup normalde günlük önerilen değer 5000 - 7000 arasındandır
Kendine ait doğal kırmızı rengi ile unlu mamul ve katkı olarak kullanılabilir
Glüten ve Laktoz gibi alerjenler içermez
Kırmızı Mercimek Unu Kimler Kullanabilir?
Kırmızı Mercimek Unu, içerisinde glüten proteini barındırmadığı için sağlıklı bir hayat sürmek isteyen çölyak rahatsızlığı olan bireyler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Bu yüzden özellikle glütenle problemi olan insanlar tarafından sürekli evde bulundurulur.
Vegan beslenmek isteyenler için uygundur
Kırmızı Mercimek Unu Kullanım Alanları:
Kraker, Mercimek Unlu Meyveli Muhallebi, Makarna, Kırmızı Mercimek Unlu Helva, Bakliyat Unlu Pizza, Mercimek Unlu Kır Pidesi, Bisküvi, Cheescake, Omlet, Krep, Cupcake, Supangle, Mücver, Kurabiye, Sandviç, Muffin gibi birçok tarifte kullanılabilir.
Kırmızı Mercimek Unu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun.
Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
İngro Glütensiz Kırmızı Mercimek Unlu Krep
Malzemeler;
» 2 adet yumurta
» 1/2 su bardağı sıvı yağ
» 1 çay bardağı yoğurt
» 1 çay bardağı su
» 1 tatlı kaşığı tuz
» 1 paket kabartma tozu
» 1-1,5 su bardağı Dr. Akyol mercimek unu
» Yarım çay kaşığı zerdeçal
» 1 çay kaşığı köri
Bir karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağını ve yoğurdu alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Su, tuz, kabartma tozu, pürüzsüz akışkan bir hamur elde edinceye kadar kırmızı mercimek ununu ekleyin, Tavayı orta ateş üzerine alın. 1 çay kaşığı sıvı yağ gezdirip ısıtın. Hamurdan 1 kepçe alıp tavaya dökün. Tavayı oynatarak hamurun tabana eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Orta ateşte pişirin. Pembeleştiğinde çevirip diğer tarafını da pişirin.
İNGRO
Doğallığı Yaşa
Keyifli alışverişler dileriz