Glutensiz Fasulye Unu
Glutensiz Fasulye ununu online sanal market mağazanız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Glutensiz Fasulye Unu Nedir?
Fasulye tanelerinin öğütülerek un formuna getirilmiş halidir.
Glutensiz Fasulye Unu Nasıl Yapılır?
Fasulyeler glütensiz ürünleri işlediğimiz İngro değirmeninde un haline getirilir. Öğütme işleminden sonra Fasulye unları bir süre dinlendirilir ardından paketleme işlemi yapılır.
Glutensiz Fasulye Unu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Fasulye unu, glutensiz bir malzeme olduğundan çölyak hastaları gibi glutensiz beslenmesi gereken ya da bu şekilde beslenmeyi tercih edenlere çok yardımcı olur.
Glutensiz olmasının yanı sıra besin lifi bakımından zengin olduğundan uzun süre tok tutar.
İçinde bulunan bitkisel proteinler sayesinde, beyaz undan çok daha besleyici ve faydalı bir alternatif sunar.
Vücuda ihtiyacı olan enerjiyi verdiğinden hamur işi yedikten sonra bile kendinizi çok daha enerjik ve zinde hissetmenize yardımcı olur.
Güçlü bir antioksadan kaynağıdır.
Niasin maddesi içerir.
Harika bir protein kaynağıdır.
Yüksek derecede liflidir ve sindirim dostudur.
B grubu vitaminleri potasyum, magnezyum, demir, çinko vb. açısından zengin bir baklagil olduğundan unundan da benzer faydalar edinilebilir.
K vitamini içerir.
Düşük glisemik indekse sahiptir.
Folat ve folik asit zengini bir besin türüdür.
İngro Glutensiz Fasulye Ununu Kimler Kullanabilir?
Çölyak hastaları
Glütensiz beslenenler
Sağlıklı ve doğal beslenmek isteyenler
Veganlar
Glutensiz Fasulye Unu Kullanım Alanları:
Fasulye ununu ekmekten makarnaya, poğaçadan krepe, krakerden pizzaya birçok tuzlu hamur işi tarifinde kullanabileceğiniz gibi kek, kurabiye, brownie, bisküvi gibi birçok tatlı hamur işi tarifinde de kullanabilirsiniz.
Glutensiz Fasulye Unu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.