Tam Mısır Ununu online sanal market mağazamız ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Tam Mısır Unu Nedir?
Kurutulmuş mısır tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşididir. Yumuşak ince bej rengindedir.
Tam Mısır Unu Nasıl Yapılır?
Glütensiz ürünleri işlediğimiz değirmenimizde tanelere ayrılan Tam Mısırlar iyice öğütüldükten sonra un halini alırlar. Tam mısır ununda eleme işlemi yapılmaz mısır tüm bileşenleriyle birlikte öğütülür. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere tercihe göre birçok gıdada kullanılabilen Tam Mısır unu, üretim aşamasındaki etmenlere göre değişebilmekle birlikte genellikle açık sarı renkte, ince, yumuşak yapıda ve kokusuzdur
Tam Mısır Unu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Tam Mısır unu potasyum, lif , demir, folik asit , fosfor, magnezyum açısından oldukça zengindir. Yaklaşık bir bardak Tam Mısır ununda insanın ihtiyacı olan bir günlük protein mevcuttur.
Tam Mısır Unu glütensizdir. Lif ve protein deposudur. Antioksidan zenginidir. İçerdiği yüksek miktarda karbonhidrat sayesinde vücuda enerji sağlamada önemli bir besindir. A ve B2 vitaminleri, protein, kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bolca mevcuttur.
Lif bakımından çok zengindir.
Tam Mısır unu cilt için çok faydalıdır. Birçok cilt maskesinin yapımında da kullanılır.
Tam Mısır unu içerisinde bol miktarda nişasta bulunur. Tam Mısır nişastası tıp dünyasında ilaç yapımında ve C vitamini üretiminde kullanılır.
Kolay sindirilir.
Tam Mısır Unu Kimler Kullanabilir?
Vegan beslenmek isteyenler için iyi bir protein kaynağıdır.
Çölyak hastaları için uygundur.
Tahıl unlarına alternatif arayanlar
Tam Mısır Unu Kullanım Alanları:
Tam Mısır ununu, beyaz un kullandığınız her tarifte kullanabilirsiniz
Tam Mısır Unu Saklama Koşulları:
Cam veya plastik kapta kapalı kuru ve serin bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabı Tam Mısır unu saklamak için uygun bir ortamdır ancak Tam Mısır unu dolap içindeki kokuları çok hızlı emdiği için ek bir kaba yahut poşete konabilir. Böcek vb. haşerelerden Tam Mısır ununu korumak için üzerine defne yaprağı konması tavsiye ediliyor.
100 gram İçin Besin Değerleri |
|
Enerji kcal/kj |
356 |
Yağ (g) |
4,2 |
Doymuş Yağ (g) |
0,6 |
Karbonhidrat(g) |
72 |
Şekerler (g) |
1,9 |
Lif (g) |
5,5 |
Protein (g) |
11 |
Tuz (g) |
0,1 |