Yeşil Mercimek Unu Nedir?
Yeşil mercimeğin ince olarak öğütülmesiyle elde edilen lezzetli ve sağlıklı bir besin türüdür.
Yeşil Mercimek Unu Nasıl Yapılır?
Glütensiz ürünleri işlediğimiz İngro değirmeninde öğütülür.
Yeşil Mercimek Unu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Folik asit açısından zengin olması sebebiyle kansızlığa iyi gelir. Yeşil mercimek unu, enerji üretimi ve metabolizmayı hızlandırma gibi fonksiyonlar için gerekli olan demir açısından oldukça iyi bir kaynaktır. İçerdiği magnezyum sayesinde böbrek sağlığını korumaya katkı sağlar. Yeşil mercimek unundaki vitaminler, mineraller, amino asitler saçınız ve cildinizdeki hücresel yenilenmeye yardımcı olur.
Yeşil Mercimek Unu Kimler Kullanabilir?
Vegan beslenmek isteyenler için uygundur
Çölyak hastalarının kullanımı için uygundur.
Yeşil Mercimek Unu Kullanım Alanları:
Yeşil mercimek ununu ekmekten makarnaya, poğaçadan krebe, krakerden pizzaya birçok tuzlu hamur işi tarifinde kullanabileceğiniz gibi kek, kurabiye, browniye, bisküvi gibi birçok tatlı hamur işi tarifinde de kullanabilirsiniz.
Yeşil Mercimek Unu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun.
Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
MERCİMEK UNU EKMEĞİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yeşil mercimek unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 adet kesme şeker
Çörek otu veya susam
YAPILIŞI:
Derin bir kâsede iki adet yumurta çırpılır; içine bir su bardağı süt, yarım su bardağı zeytinyağı eklenip iyice çırpılır. Ardından iki su bardağı mercimek unu eklenip çırpmaya devam edilir. Bir çay kaşığı mahlep, bir çay kaşığı karbonat, bir yemek kaşığı sirke ve şeker ilave edilerek karıştırılır. Kek kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur yağlanmış tepsiye dökülür ve üzerine çörek otu veya susam serpilir. 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
İNGRO
Doğallığı Yaşa
Keyifli alışverişler dileriz