Online sanal market mağazamız ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Buğday Kepeği Nedir?
Buğdayın en dış kısmını oluşturan kabuğuna buğday kepeği denir.
Buğday Kepeği Nasıl Yapılır?
Yıkanmış ve kurutulmuş buğdaylar değirmende öğütülürken kepek kısmı buğdaydan ayrılır.
Buğday Kepeği Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Buğday kepeğinde buğdayın kendisine göre çok daha fazla lif bulunur.
Buğday kepeği özellikle B grubu vitaminleri açısından çok zengindir.
Yüksek oranlarda tiamin, riboflavin, niasin ve folat içerir.
Doğru porsiyonda tüketilen buğday kepeği insüline bağımlı olmayan şeker hastalığı görülme riskini azaltır.
Yapılan araştırmalarda diyetin posa içeriği ile bazı hastalıkların oluşum sıklığı arasında da ilişkiler kurulmuştur. Buğdayın kepek bölümünün mide, bağırsak ve kolon kanserinin görülme riskini azalttığını ortaya konmuştur.
Buğday kepeği, lif bakımından zengin olması sayesinde kabızlığa iyi gelir. Lifli yapısı, dışkıya hacim kazandırır ve dışkının kolondaki hareketlerinin artmasını sağlar. Böylece kabızlığın oluşması önlenmiş olur. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini de arttırır.
Buğday Kepeğini Kimler Kullanabilir?
Buğday kepeğinin en önemli özelliklerinden biri de protein açısından zengin olmasıdır. Bir fincan buğday kepeği, yaklaşık olarak 4.5 gram protein içerir.
Düzenli olarak egzersiz yapanların beslenme rutinlerine buğday kepeği eklemelerinde fayda vardır.
Sağlıklı beslenmeyi tercih edenler.
Buğday Kepeği Kullanım Alanları:
Kek
Pasta
Kurabiye
Makarna
Buğday Kepeği Saklama Koşulları:
Güneş ışığından uzak, serin, kuru ve kokusuz ortamda saklayınız. Ambalaj açıldıktan sonra, kalan kısmının ağzı sıkıca kapatılıp buzdolabında saklanması halinde raf ömrü sonuna kadar tazeliğini korur.
Kepekli Kurabiye Tarifi:
Malzemeler:
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı kuru kayısı (küp küp doğranmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya aroması
2 su bardağı kepekli un ya da 1,5 su bardağı un yarım su bardağı kepek
2 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Kepekli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabına un, kabartma tozu, pudra şekeri, vanilya aroması ve geri kalan malzemelerin tümünü ekleyerek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine üçer santim arayla dizin.
Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 derece fırında kızarana kadar (yaklaşık 18-20 dk.) pişirin.
Eğer doğal ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız ingro.com.tr de %100 doğal gıdaları 7/24 satın alabilirsiniz.
İNGRO
Doğallığı Yaşa
Keyifli alışverişler dileriz