Karakılçık Unu 5000 g

%9
362,00 TL
329,00 TL
Stok Kodu
UNT-1002-04-30-G1
Garanti Süresi
24 Ay
gram
 
 

Ülkemizin genetiği sağlam atalık tarım değerlerinden biri olan karakılçık buğdayının öğütülmesi ile elde edilen un. Sert yapıda siyah tüylerinden dolayı yüz yıllardır karakılçık unu olarak anılan bu un ekmek ve hamur işleri yapımına uygundur. Gdosuz buğday unlarının genel özelliği olan düşük glisemik index ve düşük gluten özelliğine sahiptir.Genetiği değişmemiş diğer buğday unları gibi karakılçık buğdayı unu da kendine has aroması olan, enfes lezzete sahip, tam kepekli, hazmı kolay daha geç pişen ve kolay bayatlamayan ve bununla birlikte kolay kabarmayan bir yapı sergiler.




NEREDE YETİŞİR?


Karakılçık Buğday Unu'nun elde edildiği buğday Türkiyenin bir çok ikliminde yetişir. Bilinen İzmir, Hatay, Adana, Erzincan illerinde az veya çok tarımı yapılmaktadır. Kepeği içinde ve yüksek liflidir.


Karakılçık Unu:

- Düşük karbonhidrat,

- Sağlıklı ve yüksek protein, yüksek lif

- Antioksidan, Folik asit ve Demir, fosfor, magnezyum,

- Zengin Vitaminler içermekte ve kolay sindirilebilirlik gibi özelliklerinden dolayı insan beslenmesinde önemli rol oynamaktadır.

İÇİNDEKİLER NEDİR?

Tamamen karakılçık buğdayından yapılmıştır. İçerisinde katkı maddesi, koruyucu, renklendirici, aroma verici hiçbir madde içermez.

*Ürünümüz glutenlidir bu yüzden vejetaryenler,veganlar için uygun bir besindir.

 

 

 

 

BESİN DEĞERLERİ NEDİR?

        Enerji ve Besin Öğeleri 100 g için

Enerji

341

kcal

Yağ

1

g

- Doymuş Yağ

0

g

Karbonhidrat

64,4

g

- Şekerler

12,3

g

Protein

13,4

g

Tuz

0

g

Lif

10,8

g

NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Serin ve kuru yerde ağzı kapaklı hava almayacak bir kapta saklamanız uygun olacaktır.

NASIL AMBALAJLARDA BULUNUR?

1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 

5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 

5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır.

SEVKİYAT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapıyoruz.

TARİF:

Karakılçık Unundan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı karakılçık unu

  • 1 paket ekşi maya

  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz

  • 1. 5 yemek kaşığı ruşeym

  • 2 su bardağı ılık su (Bu daha fazlada olabilir.)

  • Suyun sıcaklığı; yoğurt mayalarken sütün sıcaklığı gibi olmalı

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

YAPILIŞI;

  • Unu bütün malzemelerle karıştırınız.

  • Suyu azar azar ilave ederek yoğurun.

  • Ele yapışmayacak çok sert olmayan, çok yumuşakta olmayan bir hamur tutunuz.

  • Bu hamuru ne kadar çok yoğurursanız o kadar verim alırsınız.

  • En az 45 dakika yoğurmak gibi.

  • Ekmek hamuru ne kadar çok yoğrulursa o kadar iyi olur.

  • Sonra hamuru örterek mayalanmasını sağlayınız.

  • Mayalandıktan sonra tekrar yoğurunuz. Yine mayalanmasını bekleyiniz.

  • Tepsiye pişirme kağıdını sererek hamura istediğiniz şekilleri verip tepsiye koyunuz.

  • Tekrar üstlerini örtünüz. 20 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış fırına veriniz.

  • Önce 200 derecede bir on dakika pişiriniz sonra 150 dereceye alarak 35-40 dakika daha pişiriniz.

  • Pişince fırından alıp üstünü örtünüz. Bir gün bekleyen ekmek daha lezzetli oluyor.

AFİYET OLSUN...

 

 
Keyifli alışverişler dileriz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Karakılçık Unu 5000 g Karakılçık Unu 5000 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1002-04-30-G1 Karakılçık Unu 5000 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.