Burçak ununu online sanal market mağazanız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Burçak Unu Nedir?
Burçak unuilaç yapımında kullanılan bir gıdadır. Burçak yapısı gereği hemen her yerde yetişebilen bir bitki türüdür. Baklagiller olarak sınıflandırılır. Mercimek benzeri taneleri vardır ve hayvan yemi olarak kullanılmasıyla bilinir.
Burçak Unu Nasıl Yapılır?
Burçak unu burçak tohumunun kurutulduktan sonra toz haline getirilerek elde edilmesiyle oluşur.
Burçak Unu Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Burçak ununun kalorisinin büyük bir kısmı proteinden gelir. Proteinler vücudun daha enerjik olmasını ve hastalıklara karşı yüksek dirence sahip olmayı sağlar.
Burçak unu yüksek miktarda karbonhidrat içerir.
Burçak unu hazmı kolaylaştıran bir yapıya sahiptir.
İngro Burçak Ununu Kimler Kullanabilir?
Buğday ununa alternatif tatlar arayanlar.
Mutfağında farklı lezzetler deneyimlemek isteyenler.
Burçak Unu Kullanım Alanları:
Burçak unu çeşitli ilaçların yapımında kullanılır
Ekmek başta olmak üzere bütün unlu mamullerin yapımında kullanabilirsiniz
Burçak Unu Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
100 gram İçin Besin Değerleri |
|
Enerji kcal/kj |
324 |
Yağ (g) |
5,2 |
Doymuş Yağ (g) |
0 |
Karbonhidrat(g) |
60 |
Şekerler (g) |
0 |
Lif (g) |
- |
Protein (g) |
27 |
Tuz (g) |
0 |