PORTAKAL KABUĞU TOZU NEDİR?
Yaş haldeki portakalın kabuklarının, kurutulduktan sonra öğütülmesiyle elde edilen bir üründür.
Yaş haldeki portakal ortalama olarak %80 oranında su içermektedir. Kurutulması sırasında bu su oranı çok düşük değerlere çekilmiş olur.
Portakalın kurutulması sırasında içindeki su buharlaştırılmaktadır. Böylece meyvenin öz kısmı kalmaktadır. Kalan bu ürün besin değerleri açısından oldukça zengin ve fayda sağlamaktadır.
PORTAKAL KABUĞU TOZUNUN BAZI KULLANIM ALANLARI
-
Puding ve aşure gibi farklı tatlı çeşitlerinde
-
Çay olarak veya farklı çay çeşitlerinde aroma verici olarak
-
Bisküvi ve kek gibi yiyeceklerde kullanılmaktadır.
BESİN DEĞERLERİ NEDİR?
Enerji(kcal): 556
Yağ: 3,3 g
Doymuş yağ: 0,1 g
Karbonhidrat: 20,4 g
Şekerler: 16,2 g
Protein: 5,4 g
Lif: 47,8 g
Tuz: 0,3 g
RAF ÖMRÜ NE KADAR?
Raf ömrü 1 yıldır.
NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?
Buzdolabı gibi serin ve kuru bir yerde ağzı kapaklı bir cam kavanozda saklayabilirsiniz.
NASIL AMBALAJLARDA BULUNUR?
1000 grama kadar kraft doypack paketlerde
5-10-25 kilogramlar ise lamineli çuvallarda bulunuyor.
SEVKİYAT İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?
Anlaşmalı kargolar ile gönderim sağlanıyor.
Keyifli alışverişler dileriz