Siyez Buğdayı 5000 g

%13
429,00 TL
372,90 TL
Kategori
Stok Kodu
UNT-1002-11-20-G1
Garanti Süresi
24 Ay
gram
Siyez Buğdayını Nereden Satın Alabilirim?

Siyez Buğdayını online sanal market mağazamız ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz. 

Siyez Buğdayı Nedir?

Siyez buğdayı bazı kaynaklara göre 12 bin yıl, bazı kaynaklara göre ise 10 bin yıl önce kültüre alındığı söylenen bir buğday çeşididir. Ve bugün kullandığımız modern buğdayın atası. İlk olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Karacadağ’da kültüre alındığı düşünülüyor. Şu an ülkemizde en çok Kastamonu bölgesinde yetiştiriliyor, hatta Kastamonu Siyezi olarak bilinir. İlk olarak siyez buğdayına, Hititçe bir kelime olan "Zız” demişler, daha sonra yıllar içerisinde bu siyeze dönüşmüştür. Bazı bölgelerde de "kaplıca” olarak geçer. Onun dışında ülkemizde siyez buğdayı olarak bilinir ve bir atalık türdür.

Siyez Buğdayı Nerede Yetiştirilir?

Türkiye’de Kastamonu, Erzincan, Tekirdağ, Kocaeli, Edirne, Kars’ta yetiştirilir. 

Siyez Buğdayı Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?

Gluteni sıfır olmadığı için çölyak rahatsızlığı olanların ya da gluten intoleransı olanların rahatça kullanabilecekleri bir buğday türü değildir. İçerisinde gluten vardır ama bu miktar diğer çeşitlere göre çok daha azdır.

Bunun dışında siyez, modern buğdaya göre iki kat daha fazla A vitamini içerir.

Bizim için en temel unsurlardan bir tanesi, GDO ile ilgili. Siyezin genetik yapısında herhangi bir değişim olmamıştır.

Folik asit içeriği fazladır.

Çinko değeri de diğer buğdaylara göre daha fazladır.

Karotenoidler de yine siyez buğdayında daha fazladır.

Folik asit miktarı yüksek olan siyez buğdayı anne sütünü de arttırmaktadır.

Siyez buğdayının yağ oranı düşük olduğu için kolesterol de içermemektedir.

Siyez buğdayı yüksek miktarda antioksidan içerdiği için hücre yapısını da korumaktadır.

B1 vitamini yoğunluğu bulunan siyez buğdayı bu özelliği ile sinir ve sindirim sistemine de iyi gelir.

Bunlar gibi sağlık açısından daha avantajlı olduğuna dair çalışmalar vardır.

 

 

Siyez Buğdayını Kimler Kullanabilir?

Doğal beslenmeyi tercih edenler

Veganlar

Siyez Buğdayı Kullanım Alanları:

Siyez buğdayı yörelere ve kültürel farklılıklara göre hem gıda hem de hayvan yemi olarak kullanılmaktadır.

Bulguru yapılır ve farklı ürünlere işlenerek tüketilebilir.

Siyez buğdayını haşlayarak tüketebilirsiniz. Biraz daha sert yapıda olması nedeniyle haşlanma süresi biraz daha uzun olacaktır.

Siyez Buğdayı Saklama Koşulları:

Temiz, serin ve rutubetsiz ortamlarda güneş ışığına maruz bırakmadan muhafaza edebilirsiniz.

Eğer doğal ve sağlıklı beslenmek için atalık tohumlara ulaşmak istiyorsanız ingro.com.tr de %100 doğal atalık tohumları 7/24 satın alabilirsiniz.

 

100 gram İçin Besin Değerleri

Enerji kcal

333

Yağ (g)

1,6

Doymuş Yağ (g)

0

Karbonhidrat(g)

65,2

Şekerler (g)

2,1

Protein (g)

11

Lif (g)

6,9

Tuz (g)

0,1

 

 

 

 

İNGRO

Doğallığı Yaşa

Keyifli alışverişler dileriz
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Siyez Buğdayı 5000 g Siyez Buğdayı 5000 g fiyat ve çeşitleri ile sizlerle. Hemen tıklayın, online sanal market üzerinden sipariş verin! UNT-1002-11-20-G1 Siyez Buğdayı 5000 g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.