Siyez Bulguru
Siyez Bulguru’nu online sanal market mağazamız www.ingro.com.tr üzerinden 7/24 satın alabilirsiniz.
Siyez Bulguru Nedir?
Siyez buğdayı üretimi zor ve değerli bir buğday olduğundan Türkiye’de ve genel olarak dünyada üretiminin arttırılmasına ayrıca önem verilir. Siyez bulguru bu eşsiz buğday tanelerinin değirmende öğütülmesi ile elde edilir.
Siyez Bulguru Özelliklerinin Beslenmeye Katkıları Nelerdir?
Genetiği değiştirilmemiş tahıl olma özelliğinden dolayı yüksek antioksidan özelliklerini taşır.
Gluteni sıfır olmadığı için çölyak rahatsızlığı olanların ya da gluten intoleransı olanların rahatça kullanabilecekleri bir ürün değildir. İçerisinde gluten vardır ama bu miktar diğer çeşitlere göre çok daha azdır.
Bunun dışında siyez bulguru, diğer bulgurlara göre iki kat daha fazla A vitamini içerir.
Folik asit içeriği fazladır.
Çinko değeri de diğer buğdayların bulgurlarına göre daha fazladır.
Karotenoidler de yine siyez bulgurunda daha fazladır.
Siye bulguru folik asit miktarı yüksektir.
Siyez bulgurunun yağ oranı düşük olduğu için kolesterol de içermemektedir.
B1 vitamini yoğunluğu bulunan siyez bulguru bu özelliği ile sinir ve sindirim sistemine de iyi gelir.
Bunlar gibi sağlık açısından daha avantajlı olduğuna dair
çalışmalar vardır.
Siyez Bulguru Kimler Kullanabilir?
Veganlar
Vejetaryenler
Glütene hassasiyeti olmayıp sağlıklı beslenmek isteyen herkes
Siyez Bulguru Kullanım Alanları:
Ekşili Pilav
Dolma
Tarhana çorbası
Salata
Siyez Bulguru Saklama Koşulları:
Güneşten ve sıcaktan koruyun. Serin, rutubetsiz ve kokusuz yerde muhafaza edildiğinde 12 ay dayanır.
SİYEZ BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
1 su bardağı İngro Siyez Bulguru
2 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Siyez bulgurunu bir tencereye alın, üzerine iki su bardağı kaynar su ekleyin ve 15 dakika bekledikten sonra suyunu süzün.
Pilavı pişireceğiniz tencereye zeytinyağı, toz zerdeçal ve kırmızı biberi koyun, orta ateşte yağı kızdırın. Doğranmış sarımsağı ekleyip hafifçe kavurun.
Süzülmüş bulguru tencereye alın, 1-2 dakika kadar aralarda karıştırarak kavurun.
Tencereye domates suyu ve suyu aktarın. Pilavın tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika civarında pişirin.
Pilav suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve en az 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.